Krijg inzicht in het ‘speelveld’ van (het beheer van) de informatievoorziening!


Tijdens deze tweedaagse Introductie Functioneel Beheer opleiding krijg je de kennis die nodig is om je te helpen bij het invullen van jouw rol als ‘starter’ in dit vakgebied.

 

Een passende en actuele informatievoorziening is voor elke organisatie van levensbelang. Daarmee is ook een professionele invulling van het Informatiemanagement en het Functioneel Beheer onmisbaar. Toch zien we vaak dat deze in de praktijk nogal te wensen overlaten. Deze opleiding geeft je de bouwstenen om zelf de bovenliggende structuur en de dagelijkse invulling aan te brengen in het Informatiemanagement en het Functioneel Beheer van jouw organisatie.

 

Tijdens deze interactieve opleiding is er veel aandacht voor afwisseling tussen theorie en praktijk. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 • Beheer in het algemeen en van de Informatievoorziening in het bijzonder;
 • De verschillende rollen t.a.v. gebruik, beheer en wijziging van de Informatievoorziening;
 • De rol van Functioneel Beheer;
 • Structuur aanbrengen in processen, communicatie en documentatie.

 

Onze trainers delen zowel hun theoretische kennis als praktijkervaring met je. Omdat ze naast hun werk als trainer doorgaans ook als consultant werkzaam zijn, houden ze nauw voeling met het eigen werkveld. Hierdoor hebben ze een uitstekend beeld van de uitdagingen die je ondervindt binnen jouw rol.

 

Over de trainers

Martijn Buurman

Vanaf 2010 heeft Martijn zijn sporen meer dan verdient in het vakgebied Functioneel Beheer en Informatiemanagement. In 2010 heeft hij IV experts opgericht (toen nog als Functioneel-beheerder.com) en is onder die vlag zijn passie voor het vak gaan delen met zijn vakbroeders en -zusters. Middels zijn blogs, video’s en artikelen én door het schrijven van “Hét handboek voor de Functioneel Beheerder” is hij uitgegroeid tot een autoriteit op het vakgebied. Martijn is een veelgevraagd spreker en deelt waar hij komt zijn visie op het verleden, heden en de toekomst van het vakgebied. Bekijk hier de volledige biografie van Martijn.

 

Bert Franken

Bert heeft ruim 30 jaar ervaring binnen het vakgebied Informatiemanagement en Functioneel Beheer, en wordt er nog altijd door geboeid. Hij is een pragmatische consultant, enthousiast en flexibel, gericht op het tot stand komen van gedragen, praktische en werkbare oplossingen Hij houdt zich in zijn dagelijks werk vooral bezig met het inrichten en verbeteren van de relatie tussen business en ICT, waarbij alle aspecten van het vak aan bod komen. Bekijk hier de volledige biografie van Bert.

 


Over Gladwell Academy & IV Experts

Gladwell Academy en IV-experts.com bundelen kracht en kennis om samen trainingen te geven. Dit doen wij op het gebied van Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Ons doel is om de competenties van business- en technologieprofessionals te vergroten; op operationeel, tactisch en strategisch niveau. De trainingen zijn praktijkgericht, inspirerend en doorspekt met ervaringen van de trainers. Dankzij deze samenwerking bieden wij altijd de meest actuele inzichten, zodat we écht van toegevoegde waarde zijn voor professionals die meer van hun vakgebied willen weten om te groeien in hun deskundigheid.

 

Programma tweedaagse opleiding

De opleidingsdagen starten om 9.00 en eindigen rond 17.00 uur. Inclusief pauze en lunch.

 

Dag 1: Kaderstelling

Op deze eerste dag wordt een introductie gegeven op Beheer. In de middag zal aandacht besteed worden aan Functioneel Beheer, wat is het? Wat is de relatie tussen Functioneer Beheer en ‘Business’?

 

Dag 2: Structuur

De tweede dag draait om processen in het algemeen. Ook zullen verschillende relevante modellen geïntroduceerd worden. In de middag zal kwaliteit en (kennis)borging besproken worden.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • Junior Functioneel Beheerders
 • Ervaren Key Users / Kerngebruikers
 • Type Training:Training
 • Duur: 2 dagen
 • Max. aantal deelnemers:18
 • Niveau:Awareness
 • Taal:Nederlands
 • Incl. lunch:Ja
 • Examen:Nee
 • Incompany:Ja
 • Betalingsmogelijkheden:Per factuur, iDEAL, CreditCard
 • Willemien Van Houten - Rating: 7/10
  de trainer bracht de informatie op de juiste manier, hoewel voor mij als mbo-er het niveau wat aan de hoge kant was gezien het feit dat de rest van de groep min. HBO geschoold was. de aansluiting is dan m.i. wat minder oke en voor mij ietwat te hoog gegrepen. Kreeg op moment van jullie scholing pas te horen wat functioneel beheer eigenlijk is... De service was prima betreft de gladwell acedemy, na opgaven van dieet waarvan ik had gehoopt dat het goed zou komen had het restaurant hier echter niet op gerekend waardoor het ietwat behelpen was. Lokatie was prima te bereiken.
 • Frederique Vergroesen - Rating: 10/10
  Het was duidelijk dat de trainer veel ervaring heeft. Hij gaf veel praktijkvoorbeelden waardoor de stof behapbaar werd.
 • Lester Moorman - Rating: 9/10
  De kennis en kunde van de trainer is me erg goed bevallen, geen theoretisch verhaal maar voorbeelden uit de praktijk. Ik heb veel vragen kunnen stellen en handvatten mee terug kunnen nemen naar de werkvloer. Als iemand houdt van zijn vak dan is dat fijn luisteren
 • Liza Harleman - Rating: 8/10
  Een fijne kleine groep . Prettig dat er vanuit de trainer voorbeelden uit ervaring werden gebruikt. Veel theorie maar door de opbouw goed te volgen. Veel ruimte om vragen te stellen. Opstelling van tafels/stoelen maakte het mogelijk om met iedereen contact te maken. Wat belangrijk is als men elkaar (nog) niet kent. Naast de inhoud ook een prettig en goed verzorgde locatie. Tip: we hebben ons gered met de lunch, maar bij het uitdelen van de kaartjes had was tekst en uitleg gemogen. Waar is de lunch en hoe werkt het principe van het kaartje.