Leer hoe je het IV-landschap in jouw organisatie optimaal beheert!


Tijdens deze vierdaagse Tactisch Functioneel Beheer opleiding krijg je de kennis en handvatten die nodig zijn om jouw functie beter uit te kunnen voeren.

 

De informatievoorziening in jouw organisatie moet goed aansluiten op de bedrijfsprocessen: met aandacht voor kwaliteit en zo min mogelijk inefficiëntie. Zo veel gebruikers, zo veel wensen, zo veel expertises en… zo weinig budget. Dit is het speelveld van Functioneel Beheer. In jouw rol als Functioneel Beheerder opereer je als schakel tussen de technische en de gebruikerskant.

 

Tijdens de opleiding Tactisch Functioneel Beheer leer je:

 • Jouw rol beter positioneren binnen de organisatie;
 • Functioneel Beheerprocessen beter inrichten;
 • De effectiviteit als intermediair tussen organisatie en ICT verbeteren;
 • De balans bewaren tussen problemen oplossen en voorkomen.

 

Deze praktisch ingestoken opleiding biedt de Functioneel Beheerder een fundament en kader om problemen te voorkomen, in controle te blijven en de juiste toegevoegde waarde te leveren.

 

Over de trainers

Martijn Buurman

Vanaf 2010 heeft Martijn zijn sporen meer dan verdient in het vakgebied Functioneel Beheer en Informatiemanagement. In 2010 heeft hij IV experts opgericht (toen nog als Functioneel-beheerder.com) en is onder die vlag zijn passie voor het vak gaan delen met zijn vakbroeders en -zusters. Middels zijn blogs, video’s en artikelen én door het schrijven van “Hét handboek voor de Functioneel Beheerder” is hij uitgegroeid tot een autoriteit op het vakgebied. Martijn is een veelgevraagd spreker en deelt waar hij komt zijn visie op het verleden, heden en de toekomst van het vakgebied. Bekijk hier de volledige biografie van Martijn.

 

Bert Franken

Bert heeft ruim 30 jaar ervaring binnen het vakgebied Informatiemanagement en Functioneel Beheer, en wordt er nog altijd door geboeid. Hij is een pragmatische consultant, enthousiast en flexibel, gericht op het tot stand komen van gedragen, praktische en werkbare oplossingen Hij houdt zich in zijn dagelijks werk vooral bezig met het inrichten en verbeteren van de relatie tussen business en ICT, waarbij alle aspecten van het vak aan bod komen. Bekijk hier de volledige biografie van Bert.

 


Over Gladwell Academy & IV Experts

Gladwell Academy en IV Experts bundelen kracht en kennis om samen trainingen te geven. Dit doen wij op het gebied van Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Ons doel is om de competenties van business- en technologieprofessionals te vergroten; op operationeel, tactisch en strategisch niveau. De trainingen zijn praktijkgericht, inspirerend en doorspekt met ervaringen van de trainers. Dankzij deze samenwerking bieden wij altijd de meest actuele inzichten, zodat we écht van toegevoegde waarde zijn voor professionals die meer van hun vakgebied willen weten om te groeien in hun deskundigheid.

Programma vierdaagse opleiding

De opleidingsdagen starten om 9.00 en eindigen rond 17.00 uur. Inclusief pauze en lunch.

 

Dag 1 – Positie Functioneel Beheer
Kennismaken met de groep, het speelveld van Functioneel Beheer, de rol van de Functioneel Beheerder en diens waarde voor de organisatie.

 

Dag 2 – De Regievoeder
Hoe faciliteer ik als Functioneel Beheer wijzigingen en hoe zorg ik voor het juiste draagvlak?

 

Dag 3 – Gebruiken, Beheren, Bewaken en Kwaliteit
De derde dag gaat ’s ochtends vooral over de bestaande Informatievoorziening: hoe zorg je voor een optimaal gebruik hiervan? Gebruiksbeheer, in andere woorden – en de balans tussen continuïteit en verandering hierin.

 

Dag 4 – De Kwaliteitsborger
Op basis van de algemene rol van Functioneel Beheer, gaan we verder inzoomen op de aandachtsgebieden waarbij Functioneel Beheer fungeert als kwaliteitsborger, en op de toegevoegde waarde  voor zowel de business als voor Functioneel Beheer zelf.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor mensen werkzaam in een van de volgende functies:

 • Informatiemanager
 • Functioneel beheerder
 • Beleidsmedewerker ICT
 • I&A-coördinator of -manager
 • ICT-consultant
 • Organisatieadviseur
 • Type Training:Course
 • Duur: 4 dagen
 • Max. aantal deelnemers:18
 • Niveau:Advanced
 • Taal:Nederlands
 • Incl. lunch:Ja
 • Examen:Nee
 • Incompany:Ja
 • Betalingsmogelijkheden:Per factuur, iDEAL, CreditCard
 • Persijn Meerman - Rating: 8/10
  Dit was de eerste training die ik heb gevolgd m.b.t. het vakgebied functioneel beheer. Inhoudelijk vond ik het een goede training. Veel raakvlakken met mijn huidige werkzaamheden. Ik vond het met name fijn om met een gemixt gezelschap deze training te volgen. Praktijkvoorbeelden en kennis uit andere sectoren waren echt een meerwaarde. Ik vond de trainers prettig in omgaan. Ze waren erg enthousiast over het vakgebied FB en konden dit enthousiasme op een goede manier overbrengen. Er werden duidelijke voorbeelden gegeven voor verdieping op de stof die werd gepresenteerd. Door open houding van trainers en diegenen die getraind werden, konden we zelf de tijd indelen. Als er bijvoorbeeld een moment voor pauze nodig was, dan was daar de ruimte voor. Erg fijn. Het aanmelden voor de training ging simpel en was duidelijk. Voorafgaand aan de training was er enige onduidelijkheid over het al dan niet doorgaan van de training. We hebben daarvoor zelf even contact opgenomen met Gladwell. De eerste bevestigingsmail was in het Engels, was ook even verwarrend. Verder werd er tijdens de tweede training gerefereerd aan een digitale leeromgeving. Daarvan zijn we voorafgaand aan de training niet van op de hoogte gebracht. Dat had geen nadelig effect op mijn training, maar is een verbeterpuntje voor de volgende keer. Afsluitend vond ik het een prettige trainingslocatie. Goed te bereiken (OV/auto/fiets). Af en toe iets fris in de ruimte, maar dit werd goed opgelost door temperatuur iets hoger te zetten.
 • Herry Geldof - Rating: 8/10
  Zeer prettig ervaring en voldoende in detail op alle materie.
 • Anco De Rooij - Rating: 9/10
  Zeer waardevol om met een andere blik eens naar het vakgebied te kijken.
 • Tessa Hazelaar - Rating: 8/10
  De cursus was zeer toegankelijk en als deelnemer wordt je goed betrokken bij de stof. Enthousiaste en passievolle trainers. Het is een twee richtingsverkeer qua informatie wat heel fijn is. Daar waar mogelijk worden er voorbeelden toepasbaar gemaakt op je eigen situatie als deelnemer. Alles is bespreekbaar en je krijgt een andere kijk op je huidige werkzaamheden. Daarbij krijg je handvatten om de tools toe te passen in de praktijk.
 • Nienke Temmink - Rating: 9/10
  Ontzettend enthousiaste en inspirerende docent (en), de passie voor het vak straalde er van af. Interessante en bruikbare lesstof, waarbij ik direct ideeën kreeg deze toe te passen in mijn eigen werkomgeving. Leuke groep die niet te groot was, waardoor er voldoende ruimte was voor eigen inbreng en discussie.
 • Annemarie van Diepen - Rating: 8/10
  Tijdens de cursusdagen werd er veel met praktijkvoorbeelden gewerkt en was er ruimte voor discussie. Dit vond ik heel positief. Het cursusboek was door het gebrek aan voorbeelden moeilijk te lezen.
 • E.A. Huizinga - Rating: 8/10
  Zeer goede ervaren docenten. Veel tijd voor herhaling. Veel ruimte voor overleg en vragen. De locatie vind ik niet handig...liever centraal in NL. De lunch was erg lekker, maar wel erg druk in het restaurant, geen plek om even tot rust te komen.
 • F.G.J. Thomassen - Rating: 6/10
  De inhoud van de training komt maar deels overeen met de titel van de training: 'Functioneel beheer 3.0 voor de publieke sector.' De training is voornamelijk een BiSL training wat prima is, maar noem de training dan ook zo. Zoals de titel van deze evaluatie 'Functioneel beheer volgens BiSL incl. examen' Ik had een wat breder scala over de toekomst van functioneel beheer verwacht. Ook op de pagina van de training (https://www.gladwell.nl/training/functioneel-beheer-3-0/) komt de term BiSL niet voor. Ik ben tevreden dat ik nu weet hoe BiSL werkt, maar ik had meer verwacht.
 • Rene Van den Elzen - Rating: 8/10
  Inhoud en niveau waren goed, het BisL model is volledig en met vele praktijkvoorbeelden behandeld door de trainer.
 • Joost van der Seijs - Rating: 7/10
  Goed: ik vind dat de BiSL theorie erg goed en duidelijk is overgebracht. Voorbereiding op het examen is erg degelijk. Wat kan beter: de Scrum training gaf op zichzelf duidelijke inzichten, maar ik vond dat voor bruikbaarheid in mijn eigen organisatie uitgebreider naar nadelen van SCRUM gekeken kon worden + de aansluiting op andere methoden (zoals BiSL). Hoe sluit het wijzigingsproces van BiSL aan op de flow binnen SCRUM.
 • Tekla Boersma - Rating: 7/10
  Ik was tevreden over het algemene niveau. Opmerkingen: - De brochure geeft geen correct beeld van de training. Zo stond er in de brochure niet een hele dag ingepland voor Agile - Voor dag drie stond in de brochure een gastlezing ingepland, die was er niet De Agile dag vond ik heel erg op zichzelf staan, ik had graag meer een link gezien met de rest van het programma
 • Adrie Laan - Rating: 8/10
  Heel goede uitleg van de BISL processen. De Agile aanvulling help heel erg om daar met meer vertrouwen mee om te gaan. Alles was dik in orde.
 • Irene Schouten - Rating: 7/10
  Lesstof voldoende behandeld, interactie met praktijk is heel goed.
 • Yvonne Schouten - Rating: 8/10
  Uitstekende trainer voor deze droge kost. Ik heb wel een verkeerde inschatting gemaakt naar de aard van de opleiding Functioneer beheer bij locale overheden. Ik had gewoon meer praktijk verwacht maar het gaat echt alleen over BISL. Verder waren de lesdagen behoorlijk intensief en de dag die tot 5 uur duurde was echt te lang. Dan neem je niets meer op.
 • Frank Bemelmans - Rating: 8/10
  De training mocht voor mij nog meer tijd bevatten om gezamenlijk oefenexamens te maken. Het officieel examen verschilde in mijn ogen qua vraagstelling wel erg veel af van de voorbeeld (oudere) examen dat het eerder goochelen met woorden was dan het afvragen van de theorie. Dit gaven meerdere collega`s in ons team aan die de examens gemaakt hadden. Voorbeeldexamens kwam ik ook telkens op een voldoende uit. Nu ben ik helaas op 2 teveel foute antwoorden gestrand. Ik heb hier een naar gevoel van overgehouden. De training en uitleg van de leraren waren prima
 • Bella van Meel - Rating: 7/10
  Wat mij betreft waren we meer ingegaan op de bovenste laag (richtinggevend) van het BISL model. Aangezien deze materie mij juist het meest interessant leek. Ik had graag net wat meer vertaling gezien naar praktijkvoorbeelden. EEA is wat abstract gebleven. Het examen was qua vraagstelling en moeilijkheid zwaarder dan de (BISL Nexin) proefexamens die ik via internet had gevonden.