Het Certified Fraud Examiner (CFE) certificaat wordt wereldwijd erkend


In deze 5-daagse opleiding wordt u opgeleid tot Certified Fraud Examiner (CFE). Het CFE certificaat wordt door tal van vooraanstaande organisaties over de hele wereld gevraagd/geëist. Volgens de beloningsgids voor anti-fraude professionals van 2015/2016 verdienen Certified Fraud Examiners (CFE’s) 23% meer dan hun niet-gecertificeerde collega’s.

In de praktijk blijkt dat sanctionerende instanties minder streng optreden wanneer u als organisatie kunt aantonen dat u serieuze aandacht besteedt aan het voorkomen van fraude. Het hebben van Certified Fraud Examiners (CFEs) in de organisatie is onder andere een bewijs van deze serieuze aandacht.

 

Over de ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) – de grootste anti-fraude organisatie ter wereld

De ACFE is de grootste internationale anti-fraude organisatie met meer dan 75.000 leden en met chapters in 125 landen waaronder Nederland en België. De ACFE is de belangrijkste aanbieder van cursussen op het gebied van fraude preventie, fraude opsporing en fraude onderzoek. De ACFE wordt in de verschillende landen vertegenwoordigd door Authorised Training Organizations die als enige geautoriseerd zijn om de officiële Certified Fraud Examiner (CFE) opleiding te organiseren. In de Benelux is International Management Forum (IMF) de enige officieel geaccrediteerde aanbieder van de CFE opleiding.

Programma

In deze 5-daagse Certified Fraud Examiner (CFE) opleiding wordt u opgeleid voor het Europese CFE examen en leert u de concepten van het CFE examen te doorgronden. Het Certified Fraud Examiner (CFE) examen bestaat uit 4 onderdelen die uitgebreid – ook in praktische zin – worden behandeld. Tevens wordt de vertaalslag gemaakt naar de Europese wet- en regelgeving en mentaliteit. De 4 onderdelen in het CFE examen zijn:

I. Financial Transactions & Fraud Schemes
This part of the exam tests your comprehension of the types of fraudulent financial transactions incurred in accounting records. To pass the section Financial Transactions & Fraud Schemes, you will be required to demonstrate knowledge of the following concepts:

 • basic accounting and auditing theory
 • fraud schemes
 • internal controls to deter fraud
 • other auditing and accounting matters

II. Law
Ensures your familiarity with the many legal ramifications of conducting fraud examinations, including criminal and civil law, rules of evidence, rights of the accused and accuser, and expert witness matters.

III. Investigation
Includes questions about interviewing, taking statements, obtaining information from public records, tracing illicit transactions, evaluating deception and report writing.

IV. Fraud Prevention & Deterrence
Tests your understanding of why people commit fraud and ways to prevent it. Topics covered in this section include:

 • crime causation
 • white-collar crime
 • occupational fraud
 • fraud prevention
 • fraud risk assessment
 • ACFE code of professional ethics

Doelgroep

Deze 5-daagse certificerende anti-fraude opleiding is bedoeld voor tal van personen binnen het brede terrein van fraudebestrijding. We denken dan o.a. aan medewerkers met een fraudeonderzoekstaak, zoals fraude managers, fraude analisten en fraude specialisten. Daarnaast denken wij aan audit- of compliance functionarissen, controllers, in- en externe accountants, hoofden administratie, internal auditors, risk managers, insurance managers, in- en externe juridisch adviseurs, belastingadviseurs, (forensisch) accountants en security en privacy managers.

 • Type Training:Training
 • Duur: 5 dagen
 • Max. aantal deelnemers:18
 • Niveau:Advanced
 • Taal:Engels
 • Incl. lunch:Ja
 • Examen:Ja
 • Incompany:Ja
 • Betalingsmogelijkheden:Per factuur, iDEAL, CreditCard

Certified Fraud Examiner (CFE) – beoordeling door cursisten

De opleiding ‘Certified Fraud Examiner (CFE)’ wordt door cursisten beoordeeld met een 9. Enkele reacties van cursisten:

“De training is duidelijk, ‘to the point’, gericht op het examen en dat is prettig. Door de tijd is wel genoeg aandacht besteed aan voorbeelden.”
Non-financial risk officer

“Een effectieve training om Certified Fraud Examiner te worden.”
Internal auditor

“De cursus geeft een goed inzicht van de te leren stof.”

“De trainers zijn heel behulpzaam en geven voldoende aandacht aan de vragen van de deelnemers. Er was een goede balans in uitleg en zaken werden buiten de materie toegelicht met praktijkvoorbeelden.”
Non-financial risk officer

“De trainers geven een goede toelichting bij de inhoud en ook de Nederlandse context.”
Internal auditor

“De trainers kunnen goed en uitgebreid uitleg geven met voorbeelden. Het zijn experts, ze hebben geduld en nemen de tijd voor je.”
Fraude controller

“De trainers hebben een goed oog voor het belang en de wensen van de groep. De trainers zijn deskundig en hanteren een goed tempo.”