Leer Agile transformaties begeleiden op team-en individueel niveau


Deze groep heeft in 2019 het Agile Coach Post HBO certificaat in ontvangst mogen nemen.

Tijdens deze twaalfdaagse Agile Coach opleiding krijg je de kennis die nodig is om de ambassadeur en het rolmodel te worden in de organisatie waar je voor werkt.

 

Een uitdagende rol waarin je de Agile waarden, principes en praktijk doorleeft. Het moment waarop Agile transformaties tot leven komen. Heb je de ambitie om een zelfstandig professionele Agile coach te worden? Mensen op individueel en groepsniveau tot beweging weet te brengen? Dan is de officieel erkende Post HBO opleiding van Gladwell Academy beslist iets voor jou.

 

De opleiding richt zich op zowel beginnende als ervaren Agile coaches die zich in het coach vak willen ontwikkelen. De verdieping van de Agile context maakt dat je na het volgen van de opleiding zowel op team niveau als organisationeel niveau kan meedenken over de Agile transitie. Hiermee is de Agile Coach opleiding de meest complete coach opleiding die Gladwell Academy te bieden heeft.

 

 

Post HBO certificering

De opleiding Agile Coach is gecertificeerd door de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland (SPHBO). Daarmee is de opleiding een erkende registeropleiding waarvan gediplomeerden worden opgenomen in het register van de stichting. Dit register kan door personeelsfunctionarissen worden geraadpleegd om getuigschriften te verifiëren. Stichting Post HBO Nederland is een onderdeel van het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).

 

Tijdens deze opleiding leer je:

 • Zelfstandig Agile Coach worden:
  • Agile transformaties begeleiden op individueel- en team-niveau
 • Coachingstechnieken verder ontwikkelen en aanscherpen:
  • Coachingstijlen en interventies
 • Omgaan met groepsdynamiek:
  • Team analyse, disfunctionele teams en verbinding leggen
 • Workshops faciliteren:
  • Ontwikkeling en facilitatie door middel van Gamestorming
 • Uitdagingen beheersen van Agile op een grote schaal:
  • Continue innovatie, Agile leiderschap en Scaling Agile

 


 

Instromen op jouw niveau:

Het Agile Coach programma duurt 12 dagen waarin drie niveaus worden doorlopen om je volledig op te leiden tot Agile Coach:

 • Foundation – Introductie Agile Coaching – 4 Dagen
 • Practitioner – Verdieping op de Agile context– 4 Dagen
 • Advanced – Coaching in Agile Transformaties – 4 Dagen

Instromen vanaf het Practitioner of Advanced niveau is mogelijk, afhankelijk van jouw ervaring. Voorafgaand vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats met de hoofddocent.

 

 

In het geval je na een module stopt met de opleiding is er ter afsluiting een halve dag voor een eindevaluatie. Hierin wordt het volgende besproken:

 • Eindevaluatie met onze coach
 • Bijwerken leerdoelen
 • Buddy systeem opzetten

 

Buddy Systeem:

Binnen het Buddy systeem koppelen we je aan andere deelnemende Agile coaches om met elkaar on the job te blijven leren. Wij bieden je een aantal uitdagingen om met jouw buddy aan de slag te gaan. Desgewenst kun je hierover ook met ons sparren. Zo stimuleren wij continue leren en learning on the job.

 

Materiaal:

Al het opleidingsmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

 

Zij gingen je voor:

Lees de ervaring van Nationale-Nederlanden Bank over de beleving van de opleiding en de kracht van eigen Agile Trainers en Agile Coaches voor de organisatie in ons tweedelige blog of download direct het gehele artikel.

 

Programma

De opleidingsdagen starten om 9.00 en eindigen rond 17.00 uur. Inclusief pauze en lunch.

 

Module 1: Foundation – Introductie Agile Coaching Soft skill trainingen (dag 1 tot 4)

De start van het gepersonaliseerd coachingsprogramma. Door te experimenteren met verschillende coachingstijlen reflecteren we op de talenten van de coaches. Zo ontdek je welke coachingsstijl dicht bij je ligt. Elk coach traject begint met een duidelijke doelstelling. Een vervolgstap is het verkennen van de context en omgeving horende bij de coachvraag.

 

Module 2: Practitioner – Verdieping op Agile Coaching (dag 5 tot 8)

De tweede module is een verdiepingsslag. Hierbij kijken we naar de Agile context en de dynamieken passend bij coaching interacties. Eigen en andermans talenten worden in kaart gebracht om zo teams in beweging te krijgen. Er wordt specifiek ingegaan op verschillende coachings interventies. Zo maken we de stappen van een  operationeel, tactisch tot strategisch niveau.

 

Module 3: Advanced – Coaching in Agile Transformaties (dag 9 tot 12)

Opzoek naar het optimale potentieel van de Agile coach. Gericht op de meer ervaren coach verdiepen we ons in passende leiderschapstijlen en dynamieken omtrent coaching. Verweven ligt de kennis van de Agile context en ervaringen met leiderschaps omgevingen. Deze laatste fase reikt verschillende hulpbronnen aan en hier verbinden we de talenten en verkregen kennis.

 

Coaching on the job:

 •  Coaching on the Job
 •  Strippenkaart met 5 halve dagen Coaching on the Job (vrij in te vullen gedurende de opleiding)

Tegen een meerprijs beschikbaar voor tijdens de Agile Coach Post-HBO opleiding.

 

Aantal te besteden uren tijdens de opleiding:

OmschrijvingAantalTotaal aantal uren
In dagenIn uren
Contactmomenten
(incl. pauzes)
12896
Huiswerkopdrachten71*7
Persoonlijk ontwikkelplan110.56.5
Eindverslag111
Totaal110.5
*De genoemde uren voor de huiswerkopdrachten zijn exclusief voorbereidend werk voor de trainingsdagen. Ga er per dag training vanuit dat er 1 uur aan voorbereiding gevraagd wordt voor assessments, het lezen van artikelen en/of hoofdstukken uit het boek van Lyssa Adkins.

 

Doelgroep & voorkennis

De Agile Coach opleiding is bedoeld voor Agile professionals met de ambitie tot zelfstandig Agile coach. De Agile professional heeft minimaal 1 jaar ervaring in de rol van Scrum Master, Product Owner, Agile coach of praktische werkervaring met de Agile principes.

Niveau
Het is gewenst dat de deelnemers een HBO niveau hebben.

 • Type Training:Course
 • Duur: 12 dagen
 • Max. aantal deelnemers:12
 • Niveau:Foundation, Advanced
 • Taal:Nederlands
 • Incl. lunch:Ja
 • Examen:Nee
 • Incompany:Ja
 • Betalingsmogelijkheden:Per factuur, iDEAL, CreditCard
 • Examenhouder:Logo
 • Gert Gruppen - Rating: 9/10
  De opleiding was goed verzorgt en vond plaats op een goed bereikbare locatie. De trainers zijn mensen uit de praktijk die de leerstof goed konden overbrengen. De verhouding tussen theorie en interactie was goed, waardoor het een levendige opleiding is geweest.
 • Marco bij de Vaate - Rating: 8/10
  goede opleiding, met verschillende trainers, die allemaal hun eigen kennis en inzichten meegaven aan de coaches in opleiding. Wel veel stof die tot je genomen wordt, waarbij het wat mij betreft wel meer dagen hadden mogen zijn om hier en daar dieper in te kunnen duiken, wellicht elk blok af ronden met een terug blik dag.
 • Lenard Kaptein - Rating: 8/10
  Leuke en leerzame training, leuke en inspirerende docenten en groep. Docenten zijn echt betrokken en gemotiveerd om kennis en informatie over te dragen. Er is ook goede interactie tussen docenten en de groep dus het is geen verhaaltje dat afgedraaid wordt maar de lesstof en het tempo worden aangepast aan de behoefte van de deelnemers. Verbeterpunten: - Gebruik leeromgeving: daar kunnen in principe alle info en resultaten op gezet worden. Of helemaal wel of helemaal niet gebruiken maar nu was het af en toe wat er tussen in; paar keer presentatie of opdrachten via email verstuurd, maakt het beetje rommelig. - Feedback op opdrachten: fijn om wat sneller na versturen feedback te krijgen: goed/niet goed, zo mogelijk inhoudelijke feedback zoals die ook nu gegeven wordt. Zou helemaal gaaf zijn als bijvoorbeeld de integratie opdrachten ook weer in de training zelf op een of andere wijze terugkomen. - Was wat onduidelijkheid over examen en certificering. Begrijp dat de certificering van de opleidingen ook nog niet helemaal rond is. Dat is jammer want voor mij als ZZP'er wel belangrijk dat ik papiertjes kan laten zien. Post HBO is op zich prima maar niet helemaal gelijkwaardig aan erkende/standaard certificering.
 • Jacky Berkers - Rating: 7/10
  Inhoud goed (afwisseling tussen coaching op individueel/groepsniveau en agile). Fijn dat er afwisseling is in trainers. Tip: consequenter met sheets op leeromgeving zetten. En ervoor zorgen dat er bij elke dag sheets of informatie erop komt. Nu ontbreekt er informatie over "workshops geven en faciliteren". Verder wordt er in het begin aangegeven dat je het persoonlijk ontwikkelplan moet invullen en dit telt voor toetsing, hier is helemaal niets mee gedaan.