Case study: Nationale Nederlanden – Eigen Agile Coaches en trainers?

Over deze Case Study

Hoe krijg je het Agile werken echt verankerd in je organisatie? Natuurlijk, door eigen agile coaches op te leiden tot Agile trainers: kunnen zij nieuwe en bestaande medewerkers trainen en de organisatie coachen. Dát is waar Nationale-Nederlanden de afgelopen maanden samen met Gladwell Academy aan gewerkt heeft. CIO Dennis Brussel van Nationale-Nederlanden Bank vertelt over zijn overwegingen; drie afgestudeerde Agile trainers vertellen over hun ervaring.

Nationale Nederlanden

Eigen Agile Coaches en trainers?

1. Waarom zou je zelf Agile trainers en coaches op laten leiden?
CIO Dennis Brussel twijfelt er niet aan:

“Agile denken en Scrum werken begon bij ons zo rond 2011 in de IT, zoals bij veel bedrijven. Sindsdien breidt het Scrum en Kanban werken zich steeds verder uit. Projecten incrementeel aanpakken, werken op basis van iteraties, zelforganiserende teams – het is vanzelfsprekend voor organisaties die ondanks hun grootte de wendbaarheid willen hebben die klanten verwachten.”

Hij vervolgt: “Het gaat overigens niet overal met dezelfde snelheid. Nationale-Nederlanden Bank loopt voorop binnen Nationale-Nederlanden en binnen de Bank lopen de verschillende domeinen ook op een ander tempo. Maar over de gehele linie weten wij dat Agile here to stay is, en we willen het dan ook steeds verder internaliseren.”

Dennis Brussel, CIO – Nationale-Nederlanden Bank

Wat gebeurt er als de externe Agile consultant weer naar huis gaat?
Het ultieme doel is het momentum binnen je organisatie te behouden, vertelt Dennis. “En centraal aan het idee van momentum behouden is, dat de trein niet stopt als één specialist zou wegvallen. Scrum coaches zijn specialisten; Agile trainers ook. Wat gebeurt er als onze externe Agile expert weer naar huis gaat, en wij zouden er zelf geen hebben? Goed, onze eigen Scrum coaches hadden we inmiddels. Maar wat als de Agile trainer vertrekt?” “Precies,” vervolgt hij. “Daarom zijn we met Gladwell Academy in zee gegaan, toen ze aanboden onze mensen op te leiden tot Agile Coach en Agile Trainers. Wij werken hier met een Pi-profiel – het idee is dat iemand zich náást zijn of haar kern-discipline zou moeten verdiepen in minstens één andere discipline. Dan kun je altijd tot op zekere hoogte je werk met elkaar delen. Dat doorbreekt het ‘silo-denken’ en de ‘eilandcultuur’.” “Zo’n extra competentie opbouwen in Agile is een perfecte aanvulling op het Pi-profiel van de betrokken, en het borgt de continuering van onze ontwikkeling als Agile organisatie.”

 

2. Wat heb je hier eigenlijk geleerd?
Aan tafel verschijnt een drietal agile coaches, druk bezig met het afronden van het ‘Agile Train de Trainer’ traject. Philip Woest, Ruby Eikelenboom en Jacques Arends. Ze delen hun redenen om mee te doen, hun ervaringen met het programma en hun ideeën over het vervolg:

Getraind op verschillende Agile terreinen

Philip Woest: “Ik heb altijd al coachende vaardigheden gehad. Voor mijn carrière bij Nationale-Nederlanden was ik al teamleider geweest elders; hier werd ik al snel Scrum Master. Toen het ging rondzingen dat Nationale-Nederlanden ‘bank-breed’ eigen coaches wilde gaan opleiden voelde ik me dan ook enorm aangesproken.”

“We zijn zestien dagen lang getraind op drie terreinen: onze coaching skills, onze skills om zelf te trainen, en een derde deel bevatte geavanceerde inhoud over Agile.”

“Het programma is voor Gladwell Academy nieuw, had ik begrepen; daarvan was weinig te merken. Het geheel liep vloeiend en logisch in elkaar over. Ik kon ook duidelijk merken dat de trainers zich hadden ingespannen om zo dicht mogelijk bij onze praktijk te blijven.”

 

Praktijkervaring troef
Philip vervolgt: “De praktijk speelde sowieso een grote rol. We waren als deelnemers met een diverse groep: allemaal collega’s op verschillende plekken bij Nationale-Nederlanden. Hun ervaringen met Agile waren al een hele goede showcase op zich.”

“Maar ook de trainers hebben duidelijk veel praktijkervaring, en zetten die goed in. Niet op een gemakzuchtige manier: als je alleen maar praktijkervaring inzet kan de training een soort spelletje anekdotes uitwisselen worden: “Ik was ooit eens ergens…” Dat bleef gelukkig uit: gewoon relevante cases.”

 

Leren om de Agile mindset als trainers te benaderen
Jacques Arends: “Ook ik heb meteen aangegeven dat ik veel zin had in het traject omdat het in het verlengde ligt van wat ik bij Nationale-Nederlanden al doe. Ik ben zelf leidinggevende, en competentieontwikkeling valt daar zeker onder. Scrum master was ik nog niet, Green Belt Lean expert wel.”

“Het is een intensieve training: elk blok omvat vier of vijf dagen. Daarnaast moet je de inhoud zelf ook nog een plek geven, en het volgende blok voorbereiden. De sfeer was echter heel goed: we waren met elkaar iets nieuws aan het doen. Samen aan een doel werken! We leerden echt om Agile als trainers en coaches te benaderen: hoe draag je je kennis over? Hoe maak je van je kennis een echt verhaal? Wat is jouw vertelvorm, hoe inspireer je mensen? Hoe maak je van jouw verhaal, andermans verhaal?”

Hij glimlacht. “Ik gebruik nu al elementen uit de training in mijn werk. Ik coachte al teams, dus daar was mijn training meteen toepasbaar. Daarnaast wil ik mijn functie zelf ook gaan ombuigen naar fulltime Agile coach. Ik kan niet wachten tot ik met teams aan de slag mag.”

Deelnemers van het Agile Train de Trainer traject waaronder:
Philip Woest, Ruby Eikelenboom en Jacques Arends

 

3. Hoe krijg je Agile coaches die ‘het aan kunnen’?
Dennis vervolgt zijn uiteenzetting over het besluit om de eigen mensen door Gladwell Academy tot trainers te laten opleiden. “De keuze was op zich vrij voor de hand liggend; niet alleen zijn ze een bekende naam in de markt voor Agile trainingen, maar ook omdat ze met Blinklane Consulting een groep vormen. BlinkLane consultants ondersteunde ons al met Scrum Masters en Coaches in verschillende domeinen.”

Hij leunt even achterover: “Ik ben behoorlijk tevreden over de samenwerking. Onze mensen hebben hier in korte tijd veel nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan over de rol die ze gaan vervullen. Ik heb van diverse mensen gehoord over de positieve energie. Het is een pittige training, dat hoor ik ook – maar dat mag het zijn. Liever dat je meteen de vraag beantwoord ziet: ‘Kan ik deze job wel aan?’ dan dat je er daarna in de praktijk pas tegenaan loopt. De mensen die hier met plezier de training afronden, die kunnen het ook echt gaan doen.”

 

4. Wat brengt de toekomst voor Nationale-Nederlanden met de eigen Agile coaches en trainers?
Een niveautje hoger: DevOps
Ruby Eikelenboom was al een paar jaar Scrum Master bij Hypotheken. Ze rondde onlangs het programma Agile Train de Trainer af, en ook zij gaat nu binnen Nationale-Nederlanden zelf Scrum Masters opleiden. “Hypotheken loopt al een paar jaar voorop met Agile binnen Nationale-Nederlanden Bank. Daar zijn we nu met veel enthousiasme bezig met de volgende stap; de DevOps inrichting. Dat zou voor ons echt het volgende niveau zijn; de Agile way of working zélf is hier al behoorlijk gemeengoed.”

Dennis haakt in: “Ja, ik zie DevOps ook als een component die een Agile organisatie op een zeker moment nodig heeft. Ik zie het als een drie-eenheid; de Agile Way of Working (WoW), de DevOps-inrichting en Continuous Delivery als wijze van software-ontwikkeling. Een van de principes van DevOps is dat iedereen in het team tot op zekere hoogte in staat is de rol van de ander over te nemen. Zo voorkom je silo-denken, en word je -weer- flexibeler.”

 

Zelfstandige PI-events
“Een concrete verandering is dat we nu met de eigen coaches de PI-events kunnen uitvoeren. PI-events zijn Program Increment events van 2 dagen die we elk kwartaal organiseren voor de hele bank. Die PI-events kunnen onze eigen mensen straks helemaal zelf organiseren, voorbereiden en begeleiden.”

“Technologie is een belangrijke driver van de drie-eenheid, specifiek van continuous delivery waar onze cloud beweging een belangrijk onderdeel van is. Om dit soort veranderingen goed te laten landen propageert Nationale Nederlanden een Engineering culture.”

“Om de agile beweging niet alleen nu, maar ook in de toekomst voort te zetten leiden onze agile coaches niet alleen Product Owners, Scrum Masters en agile teams op maar juist ook nieuwe agile coaches”.

 

5. Advies voor andere organisaties: “Agile kent geen eindstation”.
Over de vraag of hij nog advies heeft, voor andere organisaties die de Agile WoW op deze manier willen versterken, hoeft Dennis niet lang na te denken. “Een buy-in van het hoger management is cruciaal, every step of the way.”

“De Agile way of working staat wat verder af van de vertrouwde ‘stip aan de horizon’ van vroeger. We kiezen ook een stip aan de horizon, maar deze beweegt telkens weer mee. Als management moet je daar wel mee om kunnen gaan. De coaches kunnen daarbij helpen, maar daar is wel buy-in voor nodig.”

“Bovendien komen je investeringen in Agile boven op het reguliere werk dat je organisatie moet doen. Dus voor je de mensen inzet als Agile Coach: verzeker je ervan dat ze ook daadwerkelijk tijd hebben en krijgen om ingezet te worden.”

“Uiteindelijk borgen onze eigen coaches de continuering van de ontwikkeling als Agile organisatie. Hierbij speelt de kostenafweging ook mee – externe trainers en coaches zijn duur. Maar die is volstrekt ondergeschikt aan het belang van het momentum.”

 

AGILE TRAIN DE TRAINER
Wij zijn direct bereikbaar via telefoon of stuur ons een e-mail, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

 

OVER DE OPLEIDING:
Heeft u de ambitie om een professionele Agiletrainer te worden die mensen helpt de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling? Tijdens deze interactieve zestiendaagse opleiding leiden wij u op tot Agile trainer. Na afloop keert u huiswaarts met een pakket aan vaardigheden die u in staat stelt om als Agile trainer een didactisch verantwoorde training te ontwikkelen, faciliteren en leerresultaten te toetsen. Zo staat u straks voor de groep en brengt een Agile transformatie tot leven.

INTERESSE?
Ben je enthousiast geworden om Agile Trainer te worden en de persoonlijke kracht te zijn voor de interne organisatie? Schrijf je dan gemakkelijk in voor de eerst volgende Agile Trainer de Trainer opleiding.

Download brochure

Deze website slaat cookies op uw computer op.
Deze cookies worden gebruikt om informatie te verzamelen over hoe u met onze website omgaat en stellen ons in staat u te herinneren.
We gebruiken deze informatie om uw browse-ervaring en voor analyse en statistieken over onze bezoekers zowel op deze website als in andere media te verbeteren en aan te passen. Raadpleeg ons Privacybeleid voor meer informatie over de cookies die we gebruiken.

Als u weigert, wordt uw informatie niet bijgehouden wanneer u deze website bezoekt. Een enkele cookie zal in uw browser worden gebruikt om te onthouden dat uw voorkeur niet wordt bijgehouden.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Om deze website te gebruiken, gebruiken wij de volgende technisch vereiste cookies. Deze cookies zijn strikt noodzakelijk en kunnen niet worden uitgeschakeld.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

We gebruiken WooCommerce als een shopping-systeem. Voor het verwerken van kaarten en bestellingen worden 2 cookies opgeslagen. Deze cookies zijn strikt noodzakelijk en kunnen niet worden uitgeschakeld.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Weiger alles
Accepteer alles